Adomnicăi: Ștefan cel Mare a reușit să aducă în atenția întregii lumi Moldova și Suceava și trebuie ca Suceava să ajungă cel puțin cum a fost atunci


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, luni, la inaugurarea expoziției expoziției ”Ştefan cel Mare. Din istorie în veşnicie” că în perioda lui Ștefan cel Mare, orașul Suceava era centru politic, centru militar și religios al întregii Moldove și că își dorește ca Suceava să ajungă cel puțin cum a fost atunci.

Adomnicăi a spus că acest eveniment expozițional este considerat de specialiști cel mai mare de acest gen după 1990 și este un motiv de mândrie pentru suceveni că se organizează la Suceava.

„În primul rând acest eveniment și-a propus să aducă în prim plan personalitatea domnitorului Ștefan cel Mare, personaliate, care prin faptele sale, în cei 47 de ani de domnie, a reușit și asta ar trebui să ne dea de gândit, a reușit să aducă în atenția întregii lumi Moldova și Suceava. Suceava medievală a fost atunci principala reședință domnească. A fost centru politic, centru militar și religios al întregii Moldove. Ne dorim să ajungem cel puțin cum a fost atunci Suceava și asta trebuie să ne dea de gândit și nouă guvernanților”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că, înainte de a fi prezentată în alte orașe ale țării, expoziția va poposi mai mult timp la Suceava și că își dorește să fie vizitată de cât mai mulți tineri care să își obțină informațiile despre Ștefan cel Mare, epoca sa și mai ales să le transmită mai departe.

Prefectul i-a felicitat pe organizatori, în special pe directorul Muzeului, Emil Ursu, pentru că au creat un moment istoric prin această expoziție.

 

 


Intră acum și în grupul de