Un tânăr din Vicovu de Jos cu permisul reținut, depistat conducând în localitate cu 97 km/h. El a fost prins după o urmărire și a refuzat să i se stabilească alcoolemia


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani din comuna Vicovu de Jos este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni comise la regimul circulației după ce a fost depistat, miercuri, circulând cu viteză mare în orașul Vicovu de Sus.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni, la ora 01:11, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a identificat pe strada Calea Cernăuţi, un autovehicul care circula cu viteza de 97 km/h, în localitate, motiv pentru care, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase, însă șoferul nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea.

Polițiștii au început urmărirea acestuia, iar după circa 200 m autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia fiind identificat un tânăr de 23 de ani din comuna Vicovu de Jos.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reținut din data 25.07.2017, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital,  în prezenţa personalului medical,  a refuzat și prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat” și „refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de