Un poliţist de frontieră de la SPF Brodina, aflat în misiune, a fost muşcat de o viperă şi i s-a administrat la UPU Suceava ser antiviperin, fiind în afara oricărui pericol


Intră acum și în grupul de

Un poliţist de frontieră de Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, care se afla, miercuri, în  misiune, în zona localităţii Straja, a fost muşcat de o viperă fiind transportat cu o autospecială a SAJ Suceava la UPU Suceava, unde i s-a administrat ser antiviperin.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, agent principal de poliţie Iulia Stan, în cursul zilei de miercuri, la ora 13.50, pe timpul unei misiuni specifice pe direcția localității sucevene Straja, un lucrător din cadrul Sectorului PF Brodina a anunţat dispeceratul Sectorului PF că fost mușcat de o viperă.

“De urgență, colegii noștri au solicitat o ambulanță, prin numărul 112, care s-a prezentat la fața locului și l-a preluat pe polițistul de frontieră, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava. La spital, colegului nostru i-a fost administrat serul antiviperin, iar în urma consultului de specialitate, ni s-a comunicat faptul că agentul de poliție se află în afara oricărui pericol şi a fost externat”, a spus Stan.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, medicul Alexandru Lăzăreanu, a declarat că pacientul a fost preluat de un echipaj SAJ  şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Medicul şef al UPU Suceava, Liviu Cîrlan, a declarat, joi, că pacientul în vârstă de 39 de ani a fost diagnosticat cu plagă muşcată de viperă la un deget al mâinii stângi, fiindu-i administrat ser antiviperin după toaletarea, în prealabil, a plăgii.

 

Cîrlan a spus că pacientul a fost externat în cursul aceleiaşi zile la solicitarea acestuia, starea lui fiind stabilă din punct de vedere hemodinamic şi respirator.

Medicul sucevean a spus că de la începutul acestui an şi până miercuri, inclusiv, la UPU Suceava au fost administrate 10 flacoane de ser antiviperin unor pacienţi muşcaţi de vipere sau de şerpi necunoscuţi.

El a mai spus că în stoc mai sunt trei flacoane de ser antiviperin, iar în perioada următoare ar uma să fie efectuată comanda pentru achiziţia de noi flacoane, în funcţie de necesar.

Medicul Liviu Cîrlan a precizat că o doză de ser antiviperin costă 1950 de lei.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de