Centre de prim ajutor in 12 farmacii, pe timp de canicula


Intră acum și în grupul de

ASP Suceava a dispus organizarea unor puncte de prim ajutor în câteva farmacii din judet, în cazul în care temperaturile ridicate ar impune avertizarea de cod galben. Directorul adjunct al ASP, dr. Alexandru Lazareanu, a declarat marti, ca farmaciile Folia, din centrul municipiului Suceava, Asclepios, de lânga Piata Mare, EcoFarm din Burdujeni, Remedia de pe Marasesti, AnduFarm din Obcine, Floris din Falticeni, Adonis din Vatra Dornei, Malvina – Radauti, Juniperus din Câmpulung, Atman din Gura Humorului, Terapia- Siret si Dorna Farm din Solca vor fi pregatite cu medicamente, materiale sanitare, medici si asistenti medicali din cabinetele scolare.

Dr. Lazareanu a precizat ca ministrul sanatatii a solicitat ASP sa ia toate masurile pentru asigurarea unor servicii medicale de urgenta pe timp de canicula, anul acesta nemaifiind acceptate corturile de prim ajutor, din cauza efectului de sera din interior.  

„Am solicitat spitalelor sa asigure stocul de medicamente si materiale sanitare, am cerut Serviciului Judetean de Ambulanta sa raspunda cu promptitudine acestor tipuri de solicitari. Doresc sa atentionez medicii de familie ca trebuie sa reactiveze  listele cu bolnavii cronici, cu persoanele cu probleme care pot fi acutizate de canicula.  Vom verifica si calitatea apei din retele, pentru ca e consum mare de apa în aceasta perioada si apa trebuie sa fie de calitate. În mediul rural vor fi monitorizate fântânile care au apa secata sau cu probleme, mai ales cele publice ”, a precizat directorul adjunct.  

ASP Suceava a efectuat si o actiune de distribuire de materiale  informative populatiei, pentru a sti sa previna incidentele nedorite cauzate de  temperaturile ridicate,  atentionând în special  batrânii si parintii copiilor mici si sugari sa evite deplasarea prin soare sau sa ia anumite masuri de precautie.  

Printre masurile recomandate, se regaseste evitarea pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare între orele 11-18, purtarea de palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise, consumul zilnic a 1,5- 2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete, evitarea consumului de alcool. 


Intră acum și în grupul de