HANDBAL : Participarea Universitatii Suceava in Cupa Challenge este in pericol!


Intră acum și în grupul de

Pâna la sfârsitul lunii iulie, sala de sport de la LPS trebuie sa îndeplineasca criteriile de omologare impuse de EHF. În caz contrar, CS Universitatea va spune „pas” Cupei Challenge!

Desi CS Universitatea Suceava s-a calificat în premiera într-o cupa europeana, antrenorul Petru Ghervan înca nu este sigur daca echipa locala de handbal va participa în editia 2008-2009 a Cupei Challenge. Motivul? Universitarii nu au înca o sala de sport care sa corespunda standardelor impuse de EHF pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu. Bibirig&Co. ar putea juca partidele de acasa în sala de sport de la LPS doar daca aceasta va îndeplini cerintele Federatiei Europene de Handbal. În acest sens, pâna la sfârsitul lunii iulie, când la Suceava va veni într-o inspectie secretarul general al FRH sunt necesare mai multe lucrari de modernizare. Tribunele trebuie dotate cu scaune de plastic, vestiarele trebuie aduse la standarde normale, luminozitatea sa fie de 820 de lucsi la nivelul parchetului, iar bannerele reamenajate. Pe lânga acestea, Petru Ghervan crede ca cea mai mare problema este aceea a toaletelor pentru public si a cailor de acces în sala. „În acest moment, la meciuri, jucatorii si spectatorii folosesc aceleasi toalete, lucru interzis de EHF întrucât sportivii se intersecteaza cu publicul. De asemenea caile de acces în sala trebuie sa fie diferite pentru jucatori si oamenii care vin la meci. Acest lucru nu poate fi facut printr-o simpla panglica ci prin constructii diferite” a adaugat antrenorul „studentilor”.

Petru Ghervan a precizat ca EHF mai cere ca echipele care evolueaza în cupele europene sa aiba parcari adecvate în zona locului de desfasurare a meciurilor, spatii cu conectare la internet pentru presa, cabine moderne de transmisie însa la aceste puncte, gruparea suceveana ar putea primi unele derogari de la forul european.

Primul care va inspecta sala de la LPS va fi Mihail Marinescu, secretarul general al FRH, cel care va da un verdict universitarilor, iar pe data de 15 august un oficial al EHF va sosi la Suceava pentru a verifica conditiile de disputare a meciurilor de pe teren propriu.

„Când am fost la lotul national am discutat în prealabil cu dl Marinescu despre aceste aspecte. Am fost avertizati sa nu ne asteptam la concesii prea mari din partea FRH. Totusi, domnia sa s-a aratat dispus sa vina chiar la finele lunii iunie pâna la Suceava pentru a ne da unele indicatii cu privire la ceea ce trebuie sa facem pentru a fi în regula la inspectia din august. Oficialul EHF care va veni atunci la Suceava ne va spune daca se poate sau nu sa jucam la LPS. În cazul în care raspunsul va fi unul negativ, suntem decisi sa renuntam la locul nostru din Cupa Challenge. Nu vad ce rost ar mai avea sa jucam la Roman sau la Iasi. Aceasta participare în cupele europene trebuie sa fie si a publicului care a fost alaturi de noi în campionat. Sper totusi sa nu se ajunga pâna acolo. Ar fi pacat! Nu se stie când ne vom mai întâlni cu o situatie de genul acesta”, a declarat Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de