Amenda pentru comisarul Ioan Halaicu, cercetat pentru purtare abuziva


Intră acum și în grupul de

Seful Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Suceava, comisar Ioan Halaicu, care a fost cercetat pentru purtare abuziva, a fost scos de sub urmarirea penala si sanctionat cu amenda de 1000 de lei de procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Suceava.

Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Suceava a informat, miercuri, printr-un comunicat, ca fata de comisarul Ioan Halaicu, seful Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Suceava, care a fost cercetat pentru purtare abuziva dupa ce, la 31 mai 2006, ar fi exercitat acte de violenta fata de numitul Ioan Rostas, fiind filmat cu un telefon mobil de un alt lucrator din cadrul biroului de politie, s-a dispus prin ordonanta scoaterea de sub urmarire penala.

Din cercetarile efectuate în cauza nu s-a putut stabili cu exactitate persoana care a efectuat înregistrarile si ce echipament a fost folosit în acest scop.

De asemenea, din raportul de expertiza criminalistica al Institutului National de Expertize Criminalistice Bucuresti, a rezultat ca nu se poate stabili autenticitatea înregistrarilor care contin discontinuitati ale semnalelor video si audio.

Totodata, în cadrul audierii din cursul urmaririi penale, partea vatamata a aratat ca nu poseda certificat medico-legal declarând totodata ca nu are nici un fel de pretentii în cauza.

În aceste conditii, procurorii au apreciat ca fapta comisa nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, fiind vorba de un incident, si s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala a politistului si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ , o amenda în cuantum de 1000 lei. 


Intră acum și în grupul de