Șoferul unui camion care, din greșeală, a agățat și rupt fire electrice în comuna Horodnic de Sus, depistat că avea o încărcătură dublă de lemne față de avizul de însoțire


Intră acum și în grupul de

Un șofer a fost depistat de polițiști că avea o încărcătură dublă de material lemnos în camion după ce acesta a agățat fire electrice și le-a rupt pe un drum comunal din Horodnic de Sus.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni seara, la ora  21:33, patrula  din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 că un autovehicul a rupt fire de curent electric.

În urma deplasării la fața locului și a verificărilor efectuate s-a  stabilit că în jurul orei 21.30, un bărbat a condus autoutilitara pe D.C. Tecioară din comuna Horodnic de Sus, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, agățând firele de electricitate de joasă tensiune care traversau drumul.

Autoutilitara a fost identificată în comuna Sucevița, iar șoferul a declarat că nu și-a dat seama despre cele întâmplate.

 

Șoferul a prezentat, pentru materialul lemnos transportat, avizul de însoțire primar din 21.08.2017, pe acesta fiind înscrisă cantitatea de 7,52 metri cubi lemn rotund specia brad și 0.02 metri cubi lemn rotund specia molid.

Procedându-se la compararea materialului lemnos transportat cu datele înscrise în avizul prezentat pentru control și fiind suspiciuni cu privire la existența unor diferențe între cantitatea de material lemnos trecută în avizul de însoțire primar și cea transportată în autoutilitară, s-a solicitat sprijinul unui specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, pentru inventarierea materialului lemnos.

Cu ocazia inventarierii materialului lemnos, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea de 15,25 metri cubi lemn rotund specia brad, cu un plus de 7,73 metri cubi lemn față de cantitatea înscrisă în aviz.

În acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform art. 19 alin. 2 lit. c din Legea nr. 171/2010 modif. și s-a confiscat cantitatea de 7,73 metri cubi lemn rotund specia brad, în valoare de aproximativ 700 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Marginea, precizează Poliția Județeană Suceava.

De asemenea, pe numele șoferului a fost deschis un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de distrugere din culpă.

 


Intră acum și în grupul de