Primarul Ion Lungu, nemulțumit de lucrările de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava. El vrea un iluminat mai bun și mai eficient


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a atras atenția reprezentantului firmelor Flash Lighting Services SA și Loial Impex SRL Suceava care se ocupă de proiectul de modernizare a iluminatului public cu lămpi de tip LED că a primit sesizări din partea cetățenilor cu privire la iluminatul slab din municipiul Suceava.

FOTO: www.led-zone.ro

„Dacă pe bulevardele principale nu am avut probleme, între blocuri sunt probleme pentru că acele lampadare sunt de înălțime mai mică, poziția din care luminează este una destul de limitată, mai trebuie înălțate”, a precizat primarul Sucevei în cadrul comandamentului de marți dimineața, de la sediul Primăriei.

Ion Lungu a solicitat remedierea acestei probleme și a propus chiar montarea a două lămpi de tip LED pe un stâlp astfel încât locuitorii municipiului Suceava să beneficieze de un iluminat mai bun și mai eficient.

„O să mă țin personal ca această problemă să fie corectată, pentru ca oamenii să beneficieze de un iluminat mai bun și mai eficient față de ce aveam înainte. Facem acest proiect să fie mai bine pentru oameni. Degeaba îl facem dacă pentru oameni e mai rău”, a spus Lungu.

De precizat este faptul că proiectul de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava cu lămpi de tip LED nu va fi finalizat în luna septembrie a acestui an, ci abia la sfârșitul lunii februarie a anului viitor, până în prezent fiind montate 2.723 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED din cele 3.483 prevăzute în proiect.

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat din cauza faptului că s-au întârziat plățile către constructor, iar acesta nu a putut comanda echipamentele necesare.

Valoarea contractului pentru modernizarea iluminatului public în municipiul reședință de județ este de 15.832.275,3 lei cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată pe fonduri elvețiene – 85%, iar 15% reprezintă cofinanțare de la primărie.

Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava” a fost câștigat de asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA și SC Loial Impex SRL Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de