FOTO Peste 25.000 de țigarete de contrabandă și un autoturism confiscate de polițiști la Siret


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Astfel, miercuri, în jurul orelor 16:25, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret au oprit  pe strada Moldovei un autoturism condus de către un bărbat de 82 ani din orașul Siret, ca pasager fiind un cetățean ucrainean, în vârstă de 56 ani.

Ulterior s-a procedat la efectuarea unui control al autoturismului şi s-a constatat că în interiorul acestuia se află țigarete de contrabandă.

”La sediul Poliției Orașului Siret s-au identificat în autoturism, pe bancheta din spate, 1000 de pachete cu țigarete fără timbru de accizare (20.000 bucăţi ţigarete)  iar în portbagaj, la compartimentul roții de rezervă, alte 280 de pachete cu țigarete, cantitatea totală fiind de 1280 pachete țigarete (25.600 bucăţi ţigarete).

Conducătorul auto nu a putut să justifice proveniența sau prezența acestora în autoturism.

Cantitatea de 1280 pachete cu țigarete (25.600 bucăţi ţigarete) a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul utilizat a fost indisponibilizat la sediul Poliției Orașului Siret, până la finalizarea cercetărilor”, arată Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată precizează că țigaretele de contrabandă în valoare de aproximativ 12.800 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă” , cauza urmând a fi soluționată procedural. (Irina Lițu)

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.


Intră acum și în grupul de