Firmele de constructii sunt inamicul public nr.1 al judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Colegiul Prefectural Suceava a discutat timp de cinci ore, în cursul unei sedinte maraton ce s-a desfasurat vineri, la Palatul Administrativ, situatia legata de întârzierile la modernizarea drumului national DN 17 ce face legatura între Moldova si Ardeal. Cu aceasta ocazie prefectul judetului Alexandru Baisanu si-a exprimat scepticismul cu privire la finalizarea acestor lucrari în acest an, asa cum era normal stabilit în contractul cu firmele constructoare.

La aceasta sedinta, a fost invitat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si primarii localitatilor de pe traseul acestui drum, care au prezentat problemele cu care se confrunta din cauza nefinalizarii acestor lucrari. În cadrul întâlnirii, reprezentantii firmelor constructoare au dat asigurari ca lucrarile de modernizare vor fi finalizate în luna septembrie a acestui an, cu zece luni întârziere fata de data stabilita initial prin contracte, dar prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a explicat ca daca lucrarile vor continua în acelasi ritm, termenul stabilit este unul nerealist.

Prefectul a aratat ca din cauza neputintei si nepriceperii proiectantilor, judetul Suceava, al doilea ca întindere din tara, si unul dintre principalii furnizori de servicii turistice, este vaduvit de veniturile pe care le-ar putea încasa din acest sector. „Daca am calcula pierderile economice ale judetului Suceava din cauza acestor întârzieri, am ajunge la concluzia ca aceste firme de constructii si proiectare sunt dusmanul numarul unu al dezvoltarii judetului”, a spus prefectul Baisanu.

 


Intră acum și în grupul de