Bunuri în valoare de peste 11.000 lei descoperite de polițiști în locuința unui tânăr din Vicovu de Sus, în urma unei percheziții


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vicovu de Sus au descoperit, în urma unei percheziții la domiciliul unui tânăr de 22 ani din localitate, mai multe bunuri, între care scule electrice și două biciclete, în valoare de peste 11.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii au documentat activitatea infracţională în mai multe cauze de furt comise pe raza oraşului Vicovu de Sus şi în zona arondată, după desfăşurarea de activităţi investigative şi de cercetare penală fiind solicitată instanţei competente efectuarea unei percheziţii domiciliare la persoana bănuită, în vederea completării materialului probator şi recuperării bunurilor sustrase.

Conform sursei citate, la data de 14 august a.c., polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizați de o femeie de 62 de ani, din localitate, despre faptul că în noaptea de 13 spre 14 august  persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din localitate și au sustras bunuri. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că autorul furtului a distrus sistemul de alarmare cu care era prevăzută unitatea, după care a pătruns în incinta punctului de lucru, de unde au fost sustrase bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei.

„În continuarea cercetărilor desfăşurate în cadrul dosarului penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, la 21.08.2017 polițiștii Orașului Vicovu de Sus au solicitat încuviințarea efectuării unei percheziții domiciliare la imobilul unde locuiește un bărbat de 22 ani din orașul Vicovu de Sus, bănuit de comiterea furtului, în vederea identificării bunurilor care au fost sustrase”, a arătat Poliția Județeană.

Astfel, în urma probatoriului administrat în cauză, la 22 august 2017 Judecătoria Rădăuți a încuviințat efectuarea percheziției, care a avut loc a doua zi, la data de 23 august.

„La imobilul în care locuiește bărbatul de 22 de ani şi în anexele acestuia au fost identificate bunuri sustrase din societatea comercială în noaptea de 13/14 august 2017, dar şi alte scule electrice şi bunuri în valoare de peste 10.000 lei şi două biciclete în valoare de circa 1.000 lei acestea provenind din alte furturi înregistrate pe raza localităţii”, a precizat IPJ Suceava.

Mai mult, având în vedere alte furturi înregistrate la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus în care sunt reclamate sustragerea unor bunuri cu caracteristici asemănătoare celor identificate la percheziția domiciliară, polițiștii au procedat la contactarea persoanelor vătămate, ocazie cu care un localnic a declarat faptul că una dintre biciclete îi aparține, aceasta fiind sustrasă în noaptea de 31.05/01.06.2017 de persoane necunoscute.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului de 22 de ani, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de