Primarul de Salcea, Ilie Lungu, printre sute de manelisti aflati in delir intr-un club din oras


Intră acum și în grupul de

­
­Iubitorii de manele din judetele Suceava si Botosani si-au dat întâlnire, la sfârsitul saptamânii trecute, în clubul Techer Line din Salcea, unde ar fi trebuit sa cânte asa numitul “rege” al muz­icii de gen…Nicolae Guta. Spectacolul a fost anuntat înca de acum trei saptamâni cu surle si trâmbite. Asa se face ca vineri, aproape de miezul noptii, în incinta localului au fost parcate masini, în mare parte cu numere straine, care mai de care mai ­scumpe si mai fitoase. Fanii manelelor au platit 30 de lei biletul pentru a putea asculta versurile melodiilor „patimase” ale lui Guta. Tinerele domnisoare au venit îmbracate adecvat evenimentului.

Si-au luat fustite scurte, lasându-si buricele la vedere. Exceptie au facut fetele de etnie roma a caror fuste atingeau pamântul, iar capul le era acoperit de baticuri viu colorate. Din public nu a lipsit edilul-sef as orasului Salcea, Ilie Lungu, fratele negeaman al primarului Sucevei Ion Lungu. Cu alte cuvinte evenimentul ­a fost pregatit pâna la ultimul detaliu, doar ca “regele manelelor” nu si-a mai facut aparitia, pe motiv ca a fost nevoit sa plece din tara cu fiul sau, care a fost victima unui accident de circulatie. Ca sa iasa din impas, Nicolae Guta a delegat-o pe Nicoleta, una din fiicele sale, sa sustina spectacolul. Manelista a fost primita cu aplauze de  public, care nu a protestat, când a aflat de rocada produsa. Nicoleta Guta  a uimit publicul, facând un play-back “excelent”. Fanii cântaretei nu au dansat ci au preferat sa o filmeze sau sa o fotografieze, însa de la distanta, ca bodygarzii angajati sa asigure bunul mers al spectacolului nu le-a permis sa se apropie prea mult.  

Pe cuburile amplasate în mijlocul clubului au cântat si alti manelisti mai putin cunoscuti. Este vorba despre Cristi Dules si Brazilianul a caror prestatie a fost live. Cei doi nu au interpretat melodii din repertoriul propriu ci au “împrumutat” de la colegii de breasla. Mai energici decât Nicoleta, Cristi si Brazilianul au dat startul distractiei.

­­Cu lipici la buzunarul românilor, maneaua reprezinta un stil muzical care îi determina pe multi dintre cei cu bani sa faca gesturi generoase catre lautari. Asa se face ca unii dintre fani, dornici sa iasa în evidenta sau sa creasca în ochii iubitelor sau sotiilor, au aruncat cu bani în manelisti si la spectacolul gazduit de Clubul din Salcea. În doar jumatate de ora Cristi si Brazilianul au fost recompensati pentru talentul lor cu mai bine de 1000 de euro. La aceasta suma se mai adauga înca 1500 de euro bani pe care patronul clubului i-a scos din buzunare pentru a le plati spectacolul. 


Intră acum și în grupul de