Țigări de contrabandă în valoare de peste 200.000 lei, găsite într-un autoturism abandonat, la Straja


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vicovu de Sus au găsit, într-un autoturism de teren abandonat la Straja, peste 13.000 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 200.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, joi dimimineața, în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus efectând activităţi de patrulare dar şi de monitorizare a activităţilor ilicite din sfera contrabandei au identificat pe raza comunei Straja, într-o zona acoperită cu vegetație forestieră un autoturism de teren, care era oprit pe un drum forestier din apropiere. În zona autoturismului nu au fost identificate persoane.

Astfel, polițiștii au constatat că autoturismul avea în interior mai multe colete, fapt pentru care au desfășurat activități de verificare a zonei în vederea identificării unor eventuale persoane care au condus vehiculul, dar fără succes.

„După efectuarea cercetării la fața locului, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor”, a arătat sursa citată.

Polițiștii au menționat că în interiorul coletelor se aflau 13.499 pachete de țigarete, ce nu aveau aplicate banderole fiscale, în valoare de aproximativ 202.000 lei.

Atât pachetele cu țigarete, cât și autoturismul în valoare de aproximativ 2.000 de euro au fost confiscate.

Polițiștii au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracţiunii de „contrabandă” și continuă cercetările pentru stabilirea activităţii infracţionale şi a persoanelor implicate.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de