Încă o bătrână din Suceava a refuzat să cadă victimă a înșelăciunii prin metoda ”Accidentul”


Intră acum și în grupul de

 În ultimele luni, la nivelul IPJ suceava s-a diminuat în mod semnificativ numărul sesizărilor privind încercări de înşelare a victimelor prin metoda ,,accidentului”, în ultima perioadă nefiind înregistrate cazuri în care sucevenii să cadă victime ale unor astfel de infracţiuni.

Potrivit Poliției Județene Suceava, urmare a acţiunilor intense de mediatizare a cazurilor şi recomandărilor preventive cetăţenii au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat sfaturile preventive ale poliţiştilor.

”Cu toate acestea, poliţiştii recomandă cetăţenilor, în special persoanelor vârstnice să adopre un comportament preventiv, să nu dea curs unor astfel de solicitări şi să anunţe de îndată poliţia”, subliniază sursa citată.

Poliția Județeană Suceava a prezentat un nou caz în care o femeie a refuzat să cadă victimă infractorilor.

Astfel, sâmbătă, la ora 17.53, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către  o femeie de 72 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că o persoană încearcă să o înșele prin metoda „accidentul”.

”În urma cercetărilor s-a stabilit că la sâmbătă, în jurul orei 16.30, în timp ce persoana vătămată se afla singură la domiciliu a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care s-a recomandat a fi avocat şi care a informat-o cu privire la faptul că fiul ei ar fi provocat un accident rutier în municipiul Suceava pe o trecere de pietoni, soldat cu vătămarea corporală gravă a unei fetiţe.  Pentru a se împăca cu mama victimei trebuie să plătească o sumă de bani altfel fiul ei va fi arestat.

Femeia i-a spus interlocutorului că nu are bani în casă şi să revină întrucât va căuta pe la cunoştinţe şi vecini. Întrucât persoana vătămată şi-a dat seama că cineva încearcă să o înşele a sesizat evenimentul prin SNUAU 112.

S-a întocmit dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de <înşelăciune>”, arată sursa citată.

  În ultima perioadă, infractorii au eşuat în mai multe  tentative de a înşela cetăţenii prin metoda ,,accidentului” tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor.

Mediatizarea cazurilor dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la înşelăciunile prin diferite metode şi desfăşurarea de acţiuni de informare cu grupurile ţintă vulnerabile au dus la creşterea gradului de responsabilitate al cetăţenilor.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi  prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

În primul rând trebuie ştiu faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.


Intră acum și în grupul de