Gospodărie din Frumosu cuprinsă de flăcări din cauza unei țigări nestinse. O femeie de 33 de ani a suferit un atac de panică


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit miercuri seară într-o gospodărie din comuna suceveană Frumosu, de la un rest de țigară nestinsă.

FOTO: arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frumosu şi Vatra Moldoviţei, au intervenit cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Frumosu.

”La sosirea echipajelor, ardeau trei anexe gospodăreşti, cu pericol de propagare la clădirile învecinate”, a arătat Găleată.

În incendiu au ars un adăpost de animale pe 80 mp, o magazie pe 40 mp, circa 5 tone de furaje, doi metri cubi lemn de foc şi unelte gospodăreşti. S-au degradat acoperişul şi pereţii magaziei, precum şi instalaţia electrică.

Flăcările au afectat şi magazia unei gospodării învecinate, care a ars pe 40 mp. Tot aici, au mai ars circa 1.200 kilograme de plante furajere şi unelte gospodăreşti şi s-au degradat pereţii unei bucătării de vară pe 4 mp şi astereala acoperişului pe 2 mp.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că incendiul a izbucnit în interiorul adăpostului de animale, cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite de la un rest de ţigară nestinsă, de la care s-a aprins fânul depozitat în interior.

”Pe timpul intervenţiei, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 33 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, după ce şi-a mai revenit, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Incendiul, anunțat prin 112 la ora 18:16, a fost lichidat la ora 21:10, iar pompierii au salvat casele şi restul anexelor de la cele două gospodării”, a mai declarat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de