Prefectul de Suceava: Nu este o relație de subordonare între Prefectură și Consiliul Județean. Ea consideră că președintele CJ Suceava trebuie să rămână în limita competențelor


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că nu există o relație de subordonare între Prefectură și Consiliul Județean și că ar trebui ca președintele Consiliului Județean să rămână în limita competențelor pe care le are.

„Eu cred foarte mult în respectarea competențelor unor instituții pentru că nu întâmplător sunt delimitate și repartizate pe instituții diferite și în specialiști”, a spus prefectul.

Ea a arătat în emisiune că pentru ședința de vineri privind realizarea unui Master Plan de transporturi al județului Suceava au fost sunați șefii secțiilor de drumuri naționale de la Suceava și Câmpulung Moldovenesc ca să participe.

„Ideea este că sunt anumite zone de competență, iar un asemenea subiect ar trebui abordat în prezența ministrului Transporturilor și nu a unui șef de serviciu”, a spus prefectul.

Ea a subliniat că fiecare instituție din acest județ are propriile competențe.

„Văd relații de colaborare între aceste instituții și nicidecum de amestec în ceea ce privește atribuțiile pe care le are conducătorul fiecărei instituții în parte. Ceea ce mă deranjează la colaborarea cu CJ Suceava a fost această competiție de a se așeza pe un podium:Prefectura sau Consiliul Județean. Am refuzat să intru într-o asemenea competiție care mi se pare păguboasă, inutilă și în urma căreia are de pierdut județul Suceava”, a mai declarat prefectul.

Întrebată dacă relațiile sunt rupte între cele două instituții, ea a spus că trebuie reglate căile de comunicare.

„Trebuie reglate și căile de comunicare. Am tot lucrat la aceste reglaje. Eu sunt jurist. Conform legii, sunt reglementate raporturile de colaborare și nicidecum de subordonare. Doar în ceea ce privește controlul de legalitate, Prefectura verifică actele administrative ale Consiliului Județean. Eu îmi doresc o colaborare pentru că județul Suceava este unul singur și atribuțiile prefectului sunt diferite de cele ale președintelui CJ Suceava”, a spus Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de