Mai putine contraventii, vigilenta mai mare


Intră acum și în grupul de

În cadrul conferintei de presa privind bilantul activitatii desfasurate si rezultatele obtinute de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava, seful institutiei, colonel Eugen Salar, a declarat ca în cel de-al doilea trimestru al anului în curs se remarca o tendinta descrescatoare a situatiei contraventiilor constatate, aceasta dinamica fiind în acord cu obiectivele vizate, de reducere a fenomenului contraventional pe raza judetului Suceava. Astfel, au fost aplicate un numar de 1907 sanctiuni contraventionale, în scadere cu 27% fata de perioada similara a anului precedent, au fost constatate 87 infractiuni si au fost ridicate, în vederea confiscarii, bunuri în valoare de 53.925 lei.

În ceea ce priveste paza si protectia obiectivelor, bunurilor si valorilor, IJJ Suceava, prin subunitatile sale, a asigurat paza si protectia unui numar de 31 obiective, mentinerea ordinii interioare în 20 sali de judecata, precum si paza si protectia unui numar de 160 transporturi de valori executate de unitatile financiar-bancare, 169 transporturi de corespondenta clasificata în judet în cooperare cu Sectia S.R.I. Suceava si 30 transporturi speciale.

„Analizând comparativ rezultatele obtinute în semestrul I 2008 si cele din semestrul I 2007, reiese faptul ca, în acest an, efectivele inspectoratului au asigurat paza si protectia a 421 transporturi de valori, cu 65% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, a unui numar de 34 transporturi speciale, cu 425% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent, precum si 415 transporturi de corespondenta clasificata, în crestere cu 106%  fata de anul trecut”, a precizat seful IJJ Suceava.

Referitor la activitatea de constatare a contraventiilor, colonelul Salar a mentionat ca în semestrul I 2008 au fost aplicate 4.754 de contraventii, numarul acestora fiind în scadere cu 2 % comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. Acesta a mai adaugat ca aceeasi scadere, datorata în principal intensificarii actiunilor de prevenire, se înregistreaza si în cazul infractiunilor, în acest sens fiind constatate 173 de fapte cu caracter penal, fata de 178 în semestrul I 2007.

În semestrul I 2008, au fost asigurate masurile de ordine la un numar de 215 adunari publice, manifestari cultural-artistice si sportive, cu 31% mai mult fata de semestrul I 2007. Pe timpul acestor misiuni, au fost aplicate un numar de 182 sanctiuni contraventionale în valoare de 18.995 lei si constatate 3 infractiuni comise de 2 infractori.

„Semnificativa este si executarea, de la începutul anului în curs, a unui numar de 728 actiuni executate în comun cu lucratori ai altor institutii, cu 56% mai mult fata de semestrul I 2007. În timpul acestor misiuni, au fost aplicate un numar de 180 sanctiuni contraventionale în valoare de 47.945 lei, constatate un numar de 14 infractiuni savârsite de 10 infractori si confiscate bunuri în valoare de 71.449 lei”, a mai spus colonelul Salar.


Intră acum și în grupul de