Flutur va prezenta la Forumul Economic Mondial din Polonia nevoia finanțării drumului expres ce leagă Suceava de Varșovia și București, dar și oferta turistică a Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, participă săptămâna viitoare la Forumul Economic Krynica din Polonia care se desfășoară în perioada 5-7 septembrie unde va aborda mai multe teme de interes pentru județul Suceava, dar și pentru regiune.

Flutur a spus că, în marja acestei reuniuni, va avea o întâlnire cu mareșalul voievodatului Podkarpackie(Subcarpatia), Władysław Ortyl, cu care va discuta intensificarea colaborării în condițiile în care între județul Suceava și acest voievodat există un protocol de cooperare.

Władysław Ortyl, mareșalul voievodatului Podkarpackie

El a mai spus că va aborda în discuții și susținerea coridorului nord-sud pentru o autostradă sau drum expres de la Varșovia la București prin Suceava.

În ceea ce privește dezbaterile din cadrul Forumului Economic, Gheorghe Flutur va avea o intervenție pe teme de infrastructură și va prezenta nevoia finanțării coridorului nord-sud care să lege județul Suceava de nordul Poloniei și de București, dar  și strategia regională pe infrastructură.

„Voi avea și o temă pe turism cu prezentarea ofertei turistice a județului Suceava, a Bucovinei în perspectiva europeană cu destinații turistice de succes cu particularizarea tradițiilor”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că va aborda și problema culsterului inovativ privind parcul de bioeconomie pe industrie alimentară Suceava-Botoșani.

Potrivit site-ului oficial, forumul este cel mai important din centrul și estul Europei, având peste 3000 de invitați din 60 de țări din Europa, Asia și America.

 

Acest formul are peste 180 de mese rotunde și șase sesiuni de comunicare.


Intră acum și în grupul de