Scolile falticenene intra in reparatii


Intră acum și în grupul de

Pentru lucrari de reparatii curente, reabilitari si întocmirea unor studii de fezabilitate, unitatilor de învatamânt din municipiul Falticeni, în aceasta vara le vor fi alocate peste 400.000 de lei, fonduri provenite din venituri proprii ale  bugetului local. Astfel, la Colegiul National „Nicu Gane” se vor realiza lucrari de reparatii curente la grupurile sanitare în valoare de 80.000 de lei, tot aici urmând a fi achizitionat si un sistem de supraveghere video în valoare de 20.000 de lei. La Colegiul Tehnic „Mihai Bacescu” se pregateste studiul de fezabilitate pentru reabilitarea cladirii, la o valoare de 5.000 de lei. Tot aici se mai investesc 60.000 de lei în reabilitarea grupurilor sociale.

În ceea ce priveste Colegiul Agricol, lucrarile de reabilitare s-au încheiat deja.  

La nivel de scoli generale se vor executa lucrari de reparatii curente la Scoala „Alexandru Ioan Cuza” în valoare 30.000 de lei si la Scoala „Ion Irimescu” de 80.000 de lei. Pentru Scoala „Gheorghe Gafencu”, din suburbia Soldanesti, municipalitatea investeste 60.000 de lei într-un grup sanitar modern. Scoala „Mihail Sadoveanu” va beneficia de o alocare de fonduri de 5.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru reabilitarea cladirii.  

Cât privesc gradinitele, administratia falticeneana a alocat pentru reparatii curente 100.000 de lei Centrului bugetar „Pinochio” si 60.000 de lei Centrului bugetar „Voinicelul”.

În paralel, se deruleaza si investitii cu fonduri guvernamentale. Asadar, continua lucrarile de reabilitare în valoare de peste 2 milioane de lei noi la Colegiul National „Nicu Gane”, iar pentru noua gradinita care se construieste în cartierul Republicii, municipalitatea a primit o prima transa de 1.4 milioane de lei de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


Intră acum și în grupul de