Handbal feminin, Liga Campionilor : Grupa grea pentru Oltchim


Intră acum și în grupul de

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va evolua în Grupa C preliminara a Ligii Campionilor, alaturi de echipele Lada Togliatti (Rusia) si Larvik HK (Norvegia), adversare stabilite în urma tragerii la sorti care a avut loc la Goteborg la sfârsitul saptamânii trecute.
Celor trei echipe din aceasta grupa li se va adauga o alta formatie care va fi cunoscuta dupa încheierea turului II preliminar, dintre gruparile Leipzig (Germania), Podravka (Croatia) si Itxako (Spania).
Oltchim a jucat cu Lada si în precedenta editie a Ligii Campionilor si a învins-o în meciul de pe propriul teren, în timp ce Larvik a fost adversara formatiei Rulmentul Brasov în finala Cupei Cupelor, în care norvegiencele s-au impus în ambele manse.
Meciurile din grupele preliminare se vor juca în perioada 29 octombrie – 14 ianuarie si primele doua clasate din cele patru grupe preliminare se vor califica în cele doua grupe principale.

Iata cele patru grupe:
Grupa A: Zvezda, Gyor, Kometal, Câstigatoare grupa de calificare 3 (Ikast, Rulmentul Brasov, Lublin)
Grupa B: Hypo Viena, Elda Prestigio, Buducnost, Câstigatoare grupa de calificare 4 (Dunaferr, FCK Handbold, Motor Zaporojie)
Grupa C: Lada, Larvik, Oltchim, Câstigatoare grupa de calificare 1 (Itxako, Leipzig, Podravka)
Grupa D: Viborg, Krim Ljubljana, Nurnberg, Câstigatoare grupa de calificare 2 (Byasen, Volgograd, Metz)


Intră acum și în grupul de