Evaluările naţionale la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc în perioada 7-24 mai 2018


Intră acum și în grupul de

Calendarul evaluărilor naţionale la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2017-2017 a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, iar potrivit acestui calendar probele sunt prevăzute pentru perioada 7 – 24 mai 2018.

MEN a publicat, marţi, Calendarul evaluărilor naţionale la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2017-2017.

Potrivit acestui document,  evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai,  iar probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

 

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) începe pe 15 mai cu proba la limba română, urmată de proba la matematică, prevăzută pentru data de 16 mai și de proba la limba maternă, care va avea loc pe 17 mai 2018.

 

Conform calendarului, elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

 

“Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, rezultatele EN II se comunică părinților și sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor. La finalul ciclului primar, rezultatele EN IV sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem la nivelul acestui tip de învățământ, iar la finalul clasei a VI-a, rezultatele au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară. De asemenea, se comunică părinților”, precizează MEN.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de