Mustata alba, mustata neagra

Oftica pierderii conducerii organizatiei judetene a PNL Suceava pune stapânire pe mintea domnului senator Prodan si-l face pe acesta sa se alieze cu cei din PSD (a câta oara?) si a critica actuala conducere judeteana.

Dupa ce a devenit baiat de casa al PSD înca din vremea când era consilier judetean, domnul Prodan se apuca acum sa ne tina lectii de administratie si eficienta economica (probabil învatate de la colegul sau Capra), în ceea ce priveste proiectul Suceava-utilitati si mediu la standarde europene.

Domnul Prodan îsi pune abia acum tot soiul de întrebari de genul :,,Cum o sa plateasca Consiliul Judetean creditul luat ?’’. Îl întreb si eu pe domnul Prodan  de ce nu l-a întrebat pâna acum pe domnul Mîrza lucrul acesta? Probabil schema cu desemnarea firmei Bucovina Ecotermgaz ca si operator, o cunostea din discutiile private cu domnul Mîrza si chiar urma sa faca lobby pentru aceasta afacere. Si chiar daca ar fi fost asa, îl intreb pe domnul Prodan, daca tot a facut atât lobby pentru a se tine licitatia la minister, domnul Prodan împreuna cu domnul Mîrza nu stiau ca firma are datorie de miliarde la stat si nu putea participa la licitatie, sau le ,,rezolva ’’ tot domnul Prodan împreuna cu corespondentul negru al mustatei din PNL, respectiv domnul Capra?!

Dupa ce în întreaga campanie electorala nu a facut decât sa laude fosta conducere judeteana pentru acest proiect, în timp ce PD-L arata ca este o afacere paguboasa pentru cele 62 localitati, acum ne explica domnul Prodan despre incapacitati de plata si decapitalizari, ca si cum nu stia nimic pâna acum. As fi spus ca este snob, dar îl cunosc bine si stiu ca nu face decât sa-si urmeze interesul.

Care ar fi interesul domnului Prodan? Simplu, sa mai obtina un mandat de parlamentar. Pentru fostul presedinte al PNL Suceava, lucrurile nu stau chiar bine. Dupa ce a obtinut cel mai prost scor din tara pentru PNL, domnul Prodan nu mai este la butoane si ii va duce o perioada servieta lui Raul Fenechiu, în timp ce domnul Capra îl va asigura pe acesta de o vacanta în Spania la Cabinetul sau parlamentar.

Este clar ca fenechizarea PNL Suceava va începe totusi cu domnul Prodan, pentru ca a fost dragut la votarea bugetului, si domnul Prodan nu a facut amendamente  pentru judetul Suceava, ci a facut doua amendamente de câteva sute de miliarde pentru regularizari de albii de râuri în judetele Botosani si Iasi. Probabil domnul Fenechiu nu uita asemenea favoruri si va fi totusi nominalizat si domnul Prodan pentru un colegiu, dar ce folos.

Ar face bine cei doi sa lase conducerea C.J. sa se apuce de treaba, cu respectarea legii, iar chestiunile ce se afla sub mustata alba si sub mustata neagra sa le foloseasca pentru dezvoltarea judetului si nu în slujba intereselor personale sau de partid. Oricum, este cel putin nedemn sa critici pe cineva instalat în functie cu mai putin de zece zile în urma si sa acuzi de incompetenta, fie ca esti un om obisnuit sau fost sef de partid.  

                                                Deputat PD-L

                                                  Romica Andreica

                                                 Purtator de cuvânt