Lungu: Proiectul unei grădinițe în curtea Școlii nr.9 din Obcini a fost abandonat pentru că se putea ajunge la blocarea Axei 4 de finanțare prin POR. Consilierii care s-au opus să vină cu soluția pentru alt amplasament pe domeniul public


Intră acum și în grupul de

 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că proiectul pentru înființarea unei grădinițe cu program prelungit, cu fonduri europene, în curtea Școlii gimnaziale nr.9 din cartierul Obcini a fost abandonat mai ales că, în condițiile în care se ajungea cu reclamațiile la Comisia Europeană, exista riscul ca întreaga Axă 4 de finanțare prin POR să fie blocată.

Lungu a spus într-o conferință de presă că a avut o discuție la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, autoritatea de management în ceea ce privește proiectele europene, privind proiectul grădiniței din cartierul Obicini care este în strategia de dezvoltare a municipiului Suceava.

Primarul a arătat că reprezentanți ai ADRNE au sugerat să fie abandonată ideea de a se mai face grădiniță în curtea școlii pentru că este riscant mai ales că unii dintre profesorii  nemlțumiți ar putea contesta la Comisia Europeană și se riscă blocarea Axei 4 de finanțare.

„Varianta de a mai face o grădiniță în Obcini cu fonduri europene în curtea școlii nr. 9 este exclusă”, a spus Ion Lungu.

El consideră că întreaga situație a fost o manipulare regizată de Constantin Mărgineanu, fostul director al Școlii nr. 9, care se consideră „tatăl” Școlii nr. 9, dar care nu a avut nici măcar o majoritate care să îl susțină în cadrul școlii.

Lungu a mai arătat că Mărgineanu i-a reproșat că nu l-a luat consilier personal la Primărie în 2013, când era în dizgrație la PSD, și că, la vremea respectivă a fost preferat pe Vasile Ilie.

„A fost sută la sută manipulare. Situația este riscantă ca să mai continuăm această dezbatere cu proiectul în curtea școlii”, a spus Ion Lungu.

Primarul a mai declarat că dacă cei 11 consilieri locali care au votat împotriva proiectului au o variantă, mai puțin de teren privat, pe domeniul public, pot iniția un proiect de hotărâre.

„Eu, ca primar, îi asigur că voi face expunerea de motive, iar dacă este o variantă fezabilă fac lobby la consilierii PNL și o votăm. Nu avem orgolii”, a spus Lungu.

El consideră că sunt specialiști în PSD Suceava care știu situația, în special liderul de grup, Vasile Mocanu, care este specialist în domeniul cadastrului și știe bine cum se pot realiza astfel de proiecte.

„Dacă cei 11 consilieri au o variantă îi asigur de toată colaborarea mea”, a spus Lungu care a subliniat că exclude achiziția de teren.

Primarul a reproșat celor care l-au acuzat că nu a achiziționat unele imobile aflate la vânzare că a preferat să crească patrimoniul municipiului fără să plătească, exemplificând cu cinematografele Modern și Arta, dar și 17 hectare de teren transferate în administrarea municipiului.

„Cât sunt primar nu cumpăr terenuri”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de