Primarul Sucevei va participa la deschiderea anului școlar la 13 unități de învățământ din municipiu. Între acestea nu se află și Școala nr. 9. Lungu: Vreți să-mi dea cartonaș roșu și acolo?


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va participa luni, la 13 unități de învățământ din municipiu la deschiderea anului școlar.

„Așa s-a întâmplat, la 13 ani de mandat, particip la 13 școli deși sunt mai multe solicitări”, a spus primarul.

Întrebat dacă va participa și la deschiderea anului școlar la Școala gimnazială nr. 9, primarul a spus că nu va merge la această unitate școlară.

„Bineînțeles că nu. Vreți să-mi dea cartonaș roșu și acolo?”, a întrebat Lungu făcând referire la ridicatul cartonașelor roșii în ședința Consiliului Local când s-a discutat despre alocarea unui spațiu în curtea școlii pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit.

El a spus că în Obcini va participa la deschiderea anului școlar la grădinița Țăndărică.

În programul de luni, Ion Lungu va participa la deschiderea anului școlar la școlile generale 3, 6, 7, 8, 10 la Școala Filadefia, Colegiul Național Petru Rareș la Liceul Sportiv, la Colegiul Național Spiru Haret și la Colegiul Tehnic Petru Mușat.

Totodată, pe lângă grădinița Țăndărică, primarul va merge la deschiderea anului școlar la grădinița Gulliver din cartierul George Enescu.

El a spus că municipalitatea a alocat fonduri pentru autorizarea școlilor din municipiu.

Primarul a spus însă că Școala gimnazială nr.9 nu are încă autorizare și speră să o obțină.

Ion Lungu a spus că în ceea privește finalizarea lucrărilor de la grădinița de la Colegiul Național Mihai Eminescu este nevoie de „mai multă inițiativă” din partea personalului de acolo pentru că municipalitatea va susține continuarea proiectului cu finanțare prin PNDL.

„Trebuie făcută o expertiză cu ceea ce este acolo, o asumare din partea școlii cu ceea ce este acolo. E vorba de răspundere materială, patrimonială”, a explicat primarul.

El a explicat că trebuie clarificate toate lucrurile înainte ca proiectul să poată fi preluat și să fie finalizat prin PNDL mai ales că existe șansa finanțării.


Intră acum și în grupul de