A inceput urmarirea penala a criminalului din “Dealul Manastirei”


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a dispus începerea urmaririi penale fata de BRÎNZA MARCEL, în vârsta de 24 ani, din comuna botosaneana Saveni, pentru savârsirea infractiunilor de viol, urmat de moartea victimei si furt calificat.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, Luminita Hurjui, pe data de 28.06.2008 institutia a fost sesizata cu privire la faptul ca în jurul orelor 21.30, în zona Dealul „Manastirei” din Burdujeni, între cartierul „Tineretii” si satul Plopeni, a fost gasit cadavrul unei persoane de sex feminin ce prezenta urme de violenta. Victima a fost identificata ulterior ca fiind Bucevschi Daniela, în vârsta de 18 ani.

„Conform concluziilor provizorii ale medicului legist, moartea victimei a fost violenta si s-a datorat insuficientei respiratorii acute consecutiva asfixiei mecanice prin comprimare cervicala – comprimarea cervicala s-a putut produce prin strangulare prin intermediul unui lat. Totodata, medicul legist a identificat si fractura piramidei nazale cu aspirat de sânge intragastric si intrapulmonar, precum si existenta de fisuri anale care sugereaza preexistenta unui raport sexual”, precizeaza purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava.

Potrivit Luminitei Hurjui, cercetarile au stabilit ca victima avea asupra sa o poseta în care se aflau doua telefoane mobile, doua pachete de tigari, iar pe mâna purta un inel si o bratara, posibil din aur, lucruri care, la momentul identificarii cadavrului nu au fost gasite.

O actiune coordonata de ofiteri de politie din cadrul IPJ Suceava, în care au fost angrenate forte din cadrul IPJ Suceava, SIPI Suceava, DGIPI Bucuresti si IPJ Botosani s-a soldat sâmbata cu prinderea autorului pe raza comunei Hanesti,  judetul Botosani, fiind descoperite asupra sa telefoanele mobile si bijuteriile apartinând victimei, bunuri pe care le-a sustras dupa comiterea faptei de viol urmat de moartea victimei.

Potrivit Parchetului, barbatul a avut o atitudine sincera în timpul audierii de catre procurorul criminalist, a recunoscut faptele comise si a prezentat desfasurarea evenimentelor, fiindu-i respectate toate drepturile si garantiile procesuale.  

Luminita Hurjui mai mentioneaza ca nu s-a dispus luarea vreunei masuri preventive, întrucât urmeaza sa fie încarcerat pentru executarea unei pedepse.

Brînza Marcel este recidivist, a mai fost cercetat si condamnat anterior pentru savârsirea mai multor infractiuni de furt calificat, ultima condamnare fiind la un an si 6 luni închisoare, data de Judecatoria Suceava, mandat pentru executarea caruia acesta a fost dat în urmarire generala.

Brînza Marcel este necasatorit, nu are copii, are 4 clase si este muncitor zilier. 


Intră acum și în grupul de