Bărbat din Dorna Arini cercetat de polițiști după ce a tăiat zece arbori ce au fost doborâți de fenomene naturale


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Dorna Arini, este cercetat de polițiști după ce a tăiat zece arbori ce au fost doborâți de fenomene naturale.

 

Potrivit IPJ Suceava, în cursul zilei de joi, polițiștii din Vatra Dornei au fost sesizați printr-un apel la 112 despre faptul că pe raza comunei Dorna Arini, în locul numit Pârâul Arinului, persoane necunoscute au tăiat și sustras mai mulți arbori.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii și specialiștii silvici au identificat zece arbori nemarcați, cu un volum de 18,96 m.c. ce provin din pădurea proprietatea unui bărbat de 47 de ani din comuna Dorna Arini, ce are contract de pază cu Ocolul Silvic Vatra Dornei.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos provine din arbori doborâți de fenomene naturale fără a fi marcați de lucrătorii silvici și fără a fi emise documente pentru exploatare”, a precizat Poliția Județeană.

Sursa citată a menționat că în după amiaza zilei de miercuri, 6 septembrie a.c., arborii au fost desprinși de la cioată și scoși de proprietarul pădurii cu un utilaj propriu, iar în următoarea zi bărbatul de 47 de ani intenționa să vândă materialul lemnos la o firmă de profil de pe raza comunei Dorna Arini.

Polițiștii au menționat că materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei a fost reținut în vederea confiscării și predat în custodia Ocolul Silvic Vatra Dornei, iar bărbatului de 47 de ani i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”.

 


Intră acum și în grupul de