Județele Suceava și Neamț se vor asocia pentru a promova destinații și circuite turistice pe axele Broșteni-acumularea Bicaz, Fălticeni-Târgu Neamț sau Mălini-Borca


Intră acum și în grupul de

Consiliile Județene Suceava și Neamț se vor asocia pentru a promova împreună destinații și circuite turistice.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a convenit cu omologul său de la Neamț, Ionel Arsenie, ca demersurile pentru înființarea acestei asocieri să se facă în perioada următoare.

Potrivit lui Flutur, reprezentanții birourilor de turism din cele două Consilii Județene au avut deja primele discuții pe această temă, iar în perioada următoare vor avea loc alte întâlniri comune pentru înființarea clusterului.

„Suntem într-o zonă cu cea mai mare densitate de biserici și mănăstiri. Suceava e recunoscută ca zona cu cele mai multe monumente UNESCO și vrem să promovăm un circuit în care să fie incluse și bisericile, mănăstirile și monumentele din județul Neamț”, a spus Gheorghe Flutur.

Circuitele turistice vor fi promovate pe axele rutiere Fălticeni- Târgu Neamț, Broșteni-lacul de acumulare  Bicaz, recent reabilitat, precum și drumul Mălini – Borca-„Drumul Talienilor” acesta urmând să fie modernizat printr-un proiect aprobat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.


Intră acum și în grupul de