Elevii suceveni ar putea primi corn la școală abia în luna noiembrie. Licitația a fost reluată pentru că firma care a participat nu a îndeplinit condițiile cerute


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni ar putea primi corn la școală prin programul guvernamental „ Corn și lapte” abia în luna noiembrie în condițiile în care licitația a fost reluată pentru că firma care a participat nu a îndeplinit condițiile cerute.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că firma care a licitat pentru a furniza cornurile nu a îndeplinit toate obligațiile.

„Ne pare rău că nu putem da cornul, dar nu a fost vina noastră absolut deloc. A fost o procedură de licitație, iar cel care a licitat nu și-a îndeplinit toate obligațiile. Știți cum se pune problema pe licitații: acolo nu ai voie să faci niciun pas greșit, orice e intepretabil, duce la suspiciuni”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a explicat că prin modificarea legii achizițiilor, inclusiv clarificările la licitații se fac prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar firma care a licitat nu a citit toate clarificările transmise de CJ Suceava prin SEAP.

„Agentul economic a recunoscut că au fost două clarificări și că a citit doar una și a doua nu. Nici nu a contestat reluarea licitației. Indirect și-au recunoscut vina”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

Seredenciuc a menționat că procedurile de licitație au fost reluate și că, probabil, în luna noiembrie ar putea să fie desemnată firma care va furniza cornurile pentru elevi.

El a spus că laptele va fi distribuit, dar că din păcate cornul nu și că sunt mulți elevi care au nevoie de această gustare oferită prin programul „Lapte și corn”.

Seredenciuc a respins acuzele PSD Suceava privind incompetența CJ Suceava în cazul neatribuirii licitației pentru cornul ce trebuie livrat elevilor.

„E foarte unor a se acuza, dar Consiliul Județean nu a avut nicio vină”, a spus Seredenciuc care a menționat că cei din PSD vor putea consulta toate documentele și se vor convinge că nu a fost vina CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de