Ministrul Economiei, Mihai Fifor: Cred că se pot face lucruri foarte bune la Salina Cacica. Vom găsi soluții să o rentabilizăm și vom investi și în zona de exploatare turistică


Intră acum și în grupul de

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat la Câmpulung Moldovenesc că Salina Cacica nu funcționează la adevaratul potențial și că urmează să fie găsite soluții pentru a intra în parametrii normali, dar că vor fi făcute investiții și în ceea ce privește zona de exploatare turistică a obiectivului.

„Am avut o întâlnire cu conducerea Salinei Cacica și am discutat despre problemele cu care se confruntă. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct la Salina Cacica”, a spus Fifor într-o conferință de presă.

El a arătat că la Salina Cacia s-a desfășurat un program de retehnologizare din fonduri europene.

„Salina ar trebui să producă la o anumită capacitate pentru a putea să se încadreze în cerințele acestui program de finanțare. Din păcate, în momentul de față, nu reușim să îndeplinim parametrii aceștia și va trebui să facem o analiză cât se poate de serioasă a situației în care se află salina în momentul de față”,a spus ministrul.

Fifor a subliniat că mesajul Ministerului Economiei este că dorește să dezvolte această activitate a Salrom și nicidecum să pună exploatarea în conservare sau să o închidă.

„Dezvoltăm exploatarea de la Cacica și nicidecum nu ne gândim să conservăm sau să închidem”, a spus Fifor.

El a arătat că a fost dezamăgit de partea de exploatare turistică a Salinei Cacica.

„Eu cred că salina are potențial mult mai mare. Din păcate nu este pusă în evidență așa cum ar trebui. Vom găsi soluții pentru investiții astfel încât să investească în modernizarea părții de exploatare turistică”, a spus Fifor.

El a adăugat că are credința că se pot face lucruri foarte bune la salină.

„La exploatarea industrială această facilitate nu e pusă în valoare așa cum ar trebui să fie. Avem o sare cu o puritate extrordinară. Pe perioada cât a durat retehnologizarea salina a ieșit din circuitul productiv și a cauzat pierderea unui tronson de piață foarte important și se pare că nu reușim să regăsim ritmul acesta”, a spus Fifor.

El a menționat că cei din conducerea Salrom urmează să gândească altfel strategia de punere pe piață a produselor de la salină.

„Cred că pot fi găsite soluții astfel încât salina să reintre la nivelul său de producție. Când lucrezi 13 zile pe lună nu ai cum să fi competitiv pe piață”, a spus ministrul.


Intră acum și în grupul de