Lucrările de termoficare din Obicini, în pericol de a nu fi terminate din lipsă de finanțare


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, marți, că lucrările de termoficare din cartierul Obicini sunt în pericol de a nu fi terminate în acest an din cauză că cele 7,3 milioane de lei de la Guvern nu au mai intrat în conturile municipalității.

„Din păcate lucrurile nu merg așa cum ne-am dori. Avem o mare problemă cu lucrările de termoficare. Cu toate insistențele mele, cu toate discuțiile pe care le-am avut la Guvern, la nivel de ministru secretar de stat, banii pentru termoficare încă n-au apărut, deși toată lumea m-a asigurat că vor veni”, a spus primarul Ion Lungu.

El a precizat că firma care se ocupă de lucrările de termoficare din municipiul Suceava, pentru modernizarea punctelor termice Obcini, Zamca și Parc, firma Consix, a facturat lucrări în valoare de 4 milioane de lei, din care Primăria a achitat doar un milion de lei, din bugetul local.

„Riscăm în cartierul Obicini să nu terminăm lucrarea, dacă nu vin banii”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru a putea achita din valoarea facturilor, edilul-șef al orașului a făcut un apel la agenții agenții economici și la suceveni să își achite taxe și impozitele, rata a doua, până la data de 30 septembrie.

Ion Lungu a menționat că Primăria are de încasat aproximativ 15 milioane de euro.

„Sperăm să încasăm mai mult în luna septembrie, să mai plătim și noi, de la Primărie, și sper ca în cele din urmă să vină și banii de la Guvern”, a mai spus Lungu.

El a mai arătat că firma care se ocupă de lucrările de termoficare are foarte multe fronturi de lucru, dar și mulți subcontractori și că aceștia nu vor să mai lucreze pentru că nu sunt plătiți.

Totodată, primarul Sucevei a solicitat constructorului să nu deschidă noi fronturi de lucru și să lucreze acolo unde a început, având în vedere că lucrările de reabilitare a punctului termic Obcini au fost realizate în proporție de 25-30 la sută.

În ceea ce privește lucrările de termoficare din Zamca și Centru, acestea au fost finalizate, fiind de o amploare mult mai mică, însă este nevoie de refacerea asfaltului.

„Nu sunt bani pentru aducerea străzilor la starea inițială. Ca să aducă la starea inițială trebuie să plătim constructorii”, a menționat primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de