Percheziții în patru locații din județul Neamț pentru găsirea unui copil de trei ani care a fost luat cu forța de lângă mama lui din Rădăuți. Tatăl copilului a fost reținut

Un bărbat de 32 de ani din municipiul Roman a fost reținut de polițiștii din Rădăuți și este cercetat pentru lipsire de libertatate în mod ilegal față de un copil de trei ani pe care l-a luat cu forța de lângă mama lui.

Potrivit Poliției Județene Suceava, marți seara, la ora 19.03,  o femeie de 30 ani, din municipiul Rădăuți, a sesizat prin 112 că a fost agresată și amenințată în locuința surorii sale, de către un bărbat de 32 ani, fostul concubin, din municipiul Roman, care a luat cu el și copilul lor în vârstă de 3 ani, plecând cu autoturismul într-o direcție necunoscută.

Din primele verificări efectuate a rezultat că în acea după amiaza la ora 18.00,  femeia de 30 de ani se afla împreună cu copilul său la domiciliul surorii sale în municipiul Rădăuți, iar în locuință au pătruns fără drept două persoane, dintre care una fostul concubin, care a amenințat-o pe femeie dacă nu îi va da pe copilul de 3 ani și actele acestuia.

Bărbatul de 32 de ani a luat copilul și împreună cu acesta a plecat cu un autoturism.

În acest caz Poliția Rădăuți a deschis un dosar penal pentru „lipsire de libertate”, „violare de domiciliu”, „lovirea sau alte violențe” și „amenințare”, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor săvârșirii faptelor sesizate și soluționării procedurale a cauzei.

Au fost alertate în regim de urgenţă toate echipajele din teren, însă având în vedere sesizarea tardivă, vehiculul nu a putut fi identificat.

În paralel, poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative complexe, reuşindu-se stabilirea identităţii persoanelor implicate , modul de derulare a evenimentului şi localizarea autorului.

Ulterior, în cursul zilei de joi, în urma continuării cercetărilor, au fost solicitate instanţei competente autorizaţii de percheziţie pentru patru locaţii, iar  în baza mandatelor emise de Judecătoria Rădăuți, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de forțe de jandarmi și polițiști ai I.P.J. Neamț, au efectuat percheziții domiciliare la patru imobile din județul Neamț, ocazie cu care, agresorul și fiul său minor au fost identificați, copilul fiind încredințat mamei sale.

Bărbatul de 32 de ani a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți pentru cercetări, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă

loading...