Compania ucraineană de transport feroviar de persoane „Lviv” anunță că trenul Cernăuți-Suceava ar putea fi funcțional până la sfârșitul anului


Intră acum și în grupul de

Compania ucraineană de transport feroviar de persoane „Lviv” este pregătită să lanseze până la sfârșitul acestui an un tren internațional care va face legătura între Cernăuți și Suceava, a anunțat compania printr-un comunicat de presă citat de BucPress.

Anunțul a fost făcut de șeful companiei, Ivan Grunyk, la o întâlnire cu administrația regională din Cernăuți privind lansarea a unui nou tren care să apropie Ucraina cu România, țară a Uniunii Europene.

Potrivit datelor preliminare, realizarea acestui proiect este posibilă în această toamnă, existând posibilități tehnice, dar problema principală este optimizarea timpului, motiv pentru care compania feroviară dezvoltă toate opțiunile posibile urmând ca, până la sfârșitul lunii septembrie, să le prezinte serviciilor vamale și de frontieră ale Ucrainei și României.

De asemenea, pe lângă dezvoltarea programului rutei internaționale se lucrează și la legătura acesteia cu trenurile suburbane.

Autoritățile din Cernăuți au solicitat autorităților române o întâlnire în Vama Siret în data de 19 septembrie pentru discuții privind deblocarea proiectului introducerii cursei Cernăuți-Suceava inițiate de președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de