Doi adolescenți au încercat să fugă de poliție în Arbore cu un motociclu neînmatriculat, dar au fost blocați în trafic. Ei nu s-au oprit deși au fost somați și prin portavoce


Intră acum și în grupul de

Doi adolescenți din Arbore și Iaslovăț au fost urmăriți de poliție după ce au refuzat să oprească la semnalele polițiștilor când au fost depistați că circulă cu un motociclu neînmatriculat, dar au fost blocați în trafic.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara la ora 20:45, în timp ce acționa pe DJ 178, din comuna Burla, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a observat un motociclul fără număr de înmatriculare, pe care se aflau două persoane, motiv pentru care, a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul acestuia nu a oprit, continuându-și deplasarea către comuna Arbore.

În aceste condiții polițiștii au procedat la urmărirea motociclului cu mijloacele acustice și luminoase în funcțiune, concomitent cu somarea de oprire prin portavoce.

Motociclul a fost blocat pe DC 42A, iar cei doi au coborât și au fugit, pasagerul motociclului, fiind prins de polițiști și identificat ca fiind  un minor de 15 ani, din comuna Arbore.

Ulterior, polițiști l-au identificat pe conducătorul motociclului, acesta fiind un minor de 14 ani, din comuna Iaslovăț.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere, iar motociclul nu este înmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, motociclul aparține pasagerului de 15 ani, care i l-a încredințat celui de 14 ani pentru a fi condus pe drumurile publice, deși știa că acesta nu deține permis de conducere.

În acest caz s-a întocmit dosar penal, pentru copilul de 14 ani care e cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar cel de 15 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de