Trafic feroviar blocat la Vatra Dornei, drumuri blocate, zeci de mii de locuințe nealimentate cu energie electrică, mașini avariate în urma furtunii care a doborât numeroși copaci


Intră acum și în grupul de

Traficul feroviar între Vatra Doreni și Bistrița este blocat din cauza arborilor căzuți pe calea ferată, iar circulația trenurilor între Moldova și Ardeal se face pe o rută ocolitoare, prin pasul Ghimeș (prin Bacău – Siculeni, jud. Harghita).

 

Potrivit informațiilor ISU Suceava, în noaptea de duminică spre luni două trenuri cu circa 500 de călători au fost blocate circa două ore în Vatra Dornei până când s-a luat decizia ca trenurile să plece prin Suceava-Bacău, iar 50 de pasageri din trenuri au plecat cu un autocar spre Cluj Napoca.

În urma vântului puternic au căzut copaci peste fire de electricitate în mai multe zone ale județului și alimentarea cu energie electrică a fost afectată, iar circulația pe drumuri a fost blocată temporar pe DN 17, la Iacobeni, în Pasul Mestecăniș, la Vatra Dornei.

Un copac a căzut peste un acoperiș la Brodina, un acoperiș a căzut peste o mașină, iar la Câmpulung Moldovenesc un copac a căzut peste o mașină.

La Pârteștii de Jos au fost semnalate scântei la un stâlp de electricitate, în timp ce la Breaza un copac a fost aprins de la firele de electricitate.

Din cauza vântului o barieră CFR a fost ruptă la Gura Humorului, iar alta la Dorna Candrenilor.

Circa 20.000 de locuințe sunt nealimentate cu energie electrică după ce peste 300 de posturi de transformare au fost afectate de furtună.

La Poiana Stampei linia de medie tensiune a fost distrusă în mai multe zone.

FOTO: Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei

 


Intră acum și în grupul de