Zece permise de conducere reținute și amenzi de aproape 50.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor pe fondul consumului de alcool


Intră acum și în grupul de

Aproape 500 de șoferi au fost verificați cu etilotestul în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor pe fondul consumului de alcool. Polițiștii suceveni au reținut 10 permise de conducere și au aplicat amenzi de aproape 50.000 de lei în trei zile de controale în trafic.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 15-17 septembrie a.c., Serviciul Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

”În cadrul acţiunii au fost constatate 13 infracţiuni. De asemenea, au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 49.771 lei. Pentru abaterile săvârşite în trafic au fost reţinute 10 permise de conducere.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice şi alte abateri au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 462 de şoferi”, arată sursa citată.

Poliția Suceava prezintă două exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier. Din fericire, prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii.

La 17.09.2017, ora 01.17,  un bărbat de 43 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc a condus autoturismul pe str. Cal. Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc pe direcţia Suceava – Vatra Dornei având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

La data de 16.09.2017, ora 23:40,  un tânăr de 25 de ani, din comuna Şaru Dornei, a condus motocicleta neînmatriculată pe DC 82 D – Plaiu Şarului, pe raza com.  Şaru Dornei, fără a poseda permis de conducere. De asemenea, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.   


Intră acum și în grupul de