Terminalul provizoriu amenajat pe Aeroportul Suceava a crescut capacitatea de procesare a pasagerilor cu 30 la sută


Intră acum și în grupul de

Aeroportul Suceava și-a crescut cu încă 100 de locuri capacitatea terminalului de plecări după ce a amenajat un corp format din containere în condițiile în care se derulează proceduri pentru realizarea Terminalului 2.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că prin noile amenajări, capacitatea de procesare a pasagerilor pe aeroport a crescut cu peste 30 la sută.

Containerele aduse pe aeroport însumează o suprafață de 120 de mp având o capacitate de 100 de pasageri pentru plecare.

Consiliul Județean Suceava a declanșat în luna martie procedura pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Suceava și construcția unui terminal cargo.

Conducerea Aeroportului Suceava arată în caietul de sarcini că fluxul de de pasageri înregistrat pe aeroport este unul în creștere, iar pentru anul 2017 se estimează că numărul pasagerilor procesați va fi de  250-300.000 de pasageri, motiv pentru care terminalul existent se dovedește insuficient, existând doar trei ghișee de check-in, un singur flux pentru controlul de securitate, o singură poarta de îmbarcare, suprafețe prea mici (1.460 mp plecări și sosiri) pentru a putea procesa un număr mare de pasageri.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat săptămâna trecută că va propune plenului CJ Suceava aprobarea accesării unui credit din care circa 12 milione de lei să fie folosită pentru modernizarea aeroportului cu un nou terminal care să mărească capacitatea de pasageri cu încă circa 500.000 de pasageri pe an.(N.B.)

Intră acum și în grupul de