Fotbal : Ronaldinho s-a transferat la AC Milan


Intră acum și în grupul de

Starul brazilean Ronaldihno se va desparti în aceasta vara de actuala sa formatie, FC Barcelona, pentru un transfer la una dintre gruparile de legenda din fotbalul italian, AC Milan, club la care va evolua pentru urmatoarele trei sezoane.

Desi speculatii pe marginea acestei mutari exista de câteva zile, anuntul oficial a fost facut ieri dimineata chiar de gruparea de pe San Siro. “AC Milan si Barcelona au ajuns la un acord în privinta achizitionarii fotbalistului brazilian, care va semna o întelegere valabila pâna în 2011. Ronaldinho va ajunge astazi la Milano pentru a efectua vizita medicala si pentru a semna actele”, se arata într-un comunicat al clubului italian.

Transferul a fost confirmat si de directorul sportiv al gruparii catalane, Txiki Begiristain. “Jucatorul a ajuns acolo unde si-a dorit. Ronaldinho a vrut sa joace pentru AC Milan. Va pleca cu onoare chiar daca noi am stabilit ca nu va mai intra în planurile noastre în sezonul viitor”, a declarat oficialul Barcelonei.

Presa spaniola sustine ca gruparea catalana va încasa în urma tranzactiei suma de 21 de milioane de euro, la care se adauga unele bonusuri pe care le va primi în functie de viitoarele performante ale lui AC Milan. Ronaldinho va avea un salariu anual de 6,5 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de