Autoritățile locale sucevene consideră că lemnul de foc alocat proprietarilor de pădure este insuficient și va genera creșterea infracțiunilor silvice


Intră acum și în grupul de

Autoritățile locale sucevene care au participat la ședința trimestrială a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava care s-a desfășurat la Vatra Dornei au atras atenția că există riscul creșterii infracțiunilor silvice în condițiile în care lemnul de foc alocat proprietarilor de pădure este insuficient.

Astfel, potrivit ATOP Suceava, autoritățile locale prezente la ședință au propus modificarea Codului Silvic în vederea asigurării unor cantități suficiente de lemne de foc care să fie puse la dispoziție de către ocoalele silvice pentru încălzirea pe timpul iernii.

Conform sursei ciatate, în noul Cod Silvic este prevăzut că proprietarii de pădure pot beneficia de doar 5 mc/ha/an din pădurea proprietate personală, cantitate care este insuficientă, ceea ce generează creșterea numărului de infracțiuni silvice.

Deputatul PSD de Suceava, Emanuel Havrici, membru al Comisiei de Agricultură și Silvicultură a Camerei Deputaților, inițiator al modificărilor Codului Silvic,  a declarat în luna iulie că noul Cod Silvic va asigura măsurile necesare pentru ca populația să beneficieze de lemn de foc.

Deputatul PSD a explicat că pentru a se asigura lemn de foc pentru populație, noua legislație prevede că tot ce înseamnă lucrări de îngrijire a pădurilor, tăieri de produse accidentale și igienă, vor fi executate prin prestări servicii sau forțe proprii de Direcția Silvică, iar lemnul de foc rezultat din acest tip de lucrări va merge către populație.

El a menționat că în baza acestor modificări, potrivit calculelor făcute, fiecare familie va putea primi în jur de 10 mc de lemn de foc pe an.

Deputatul a menționat că și persoanele fizice care au pădure au voie să exploateze până la 5 mc de lemn de foc de pe un hectar.


Intră acum și în grupul de