Fotbal LIGA I


Intră acum și în grupul de

FC Vaslui tinteste primele locuri

FC Vaslui va debuta în noul sezon al Ligii I cu opt jucatori noi în lot. Achizitiile reusite în aceasta vara îi dau încredere patronului Adrian Porumboiu, care tinteste un loc în fruntea clasamentului. “Clasarea în primele cinci echipe ale campionatului este un obiectiv deloc supradimensionat, e realizabil. Eu sunt ferm convins ca Vasluiul are unul dintre cele mai bune loturi din prima liga”, a declarat Porumboiu.

“Nu am adus niciodata un jucator în probe si nu acceptam sa fim o echipa unde impresarii sa ne trimita o armata de jucatori sa-i verificam”, a comentat antrenorul Hizo campania de achizitii a moldovenilor.

Fostul atacant al Rapidului, Lucian Burdujan, nu regreta ca a dat Giulestiul pe Vaslui si este convins ca va face istorie în tricoul galben-verde. “Nu e un pas înapoi, am venit la Vaslui sa dau totul pentru aceasta echipa si sa devin golgheter”, a anuntat Burdujan.

Vasluienii vor sustine primul examen important sâmbata în cupa Uefa Intertoto, cu azerii de la Neftchi Baku.

Dinamo a remizat în ultimul amical din Franta
 

Dinamo a terminat la egalitate ultimul amical pe care l-a disputat în stagiul de pregatire din Franta, scor 1-1 cu nou promovata în Ligue 1, Grenoble. Trupa lui Mircea Redinic a început dezastruos meciul, “alb-rosii” primind gol înca din minutul 9.  De altfel, prima parte a meciului a fost controlata în întregime de francezi, singurul sut pe poarta al românilor fiind consemnat abia în minutul 38 când Bratu a egalat din penalti.

Dinamovistii au revenit în joc odata cu startul reprizei secunde si au reusit sa-si creeze câteva ocazii importante de gol. Bratu a fost în zi mare, fiind cel mai bun jucator al câinilor si putea înscrie în minutul 48, daca nu se opunea portarul francezilor. Golul victoriei l-a avut în vârful bocancului si Izvoranu, însa fundasul dinamovist a gresit executia din centrarea lui Attoukoura si cele doua echipe au terminat echitabil, scor 1-1.

Ceshina vrea titlu de campion
 

Cesar Cesinha, mijlocasul formatiei Rapid, a declarat ca obiectivul sau pentru sezonul viitor este sa câstige titlul de campion al României cu echipa din Grant.

“Cred ca suntem puternici si avem încredere în noi. În Elvetia a fost un cantonament solicitant, dar e normal sa fie asa pentru ca avem obiective îndraznete. Eu îmi propun sa fiu campion cu Rapid, asa cum am vrut si anul trecut, dar pentru asta trebuie sa câstigam fiecare meci. Nu pot spune acum care sunt diferentele dintre echipa de acum si cea de anul trecut, pentru ca nu am disputat decât meciuri amicale”, a declarat Cesinha, care a adaugat ca noua achizitie a giulestenilor, Claudio Mejolaro, este un jucator bun, pe care îl cunoaste de pe vremea când activa în Portugalia.

Rapid a disputat patru partide amicale în cantonamentul din Elvetia, încheiate cu doua victorii (2-0 cu Neuchatel Xamax si 1-0 cu Beitar Ierusalim) si doua egaluri (1-1 cu FC Sion si 1-1 cu Partizan Belgrad).

Olaroiu neaga revenirea la Steaua
 

Nominalizat de Gigi Becali drept unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Marius Lacatus, Cosmin Olaroiu spune ca nu îsi doreste sa revina pe banca echipei pe care a dus-o în semifinalele Cupei UEFA.

“Eu tocmai am semnat un nou contract cu Al Hilal, unde mi-au dat o prima de instalare destul de consistenta. Faptul ca Gigi tine la mine este un îmbucurator, dar acum nu ma intereseaza sa revin în fotbalul românesc. Daca voi avea doua oferte, una din strainatate si una din tara, indiferent cum se va chema echipa, o voi alege pe cea de afara”, a precizat Cosmin Olaroiu.

Patronul Stelei a anuntat zilele trecute ca urmasul lui Marius Lacatus pe banca “ros-albastrilor” va fi Cosmin Olaroiu si nu Dan Petrescu, asa cum spusese în urma cu câteva luni. Antrenorul Urziceniului este doar o varianta de rezerva, în cazul în care Olaroiu se va tine de cuvânt si nu va reveni în fotbalul românesc.

Peseiro sustine pastrarea lui Coman la Rapid

Antrenorul portughez al Rapidului, Jose Peseiro, a afirmat ca întelege pretentiile financiare afisate de portarul Dani Coman si crede ca acesta este îndreptatit sa primeasca un contract consistent.

„Dani Coman mai are un de contract cu Rapid, deci e jucatorul nostru pâna în vara viitoare. Cele doua parti negociaza în continuare. E normal ca Dani Coman sa ceara mai multi bani la salariu. Daca merita, atunci ar trebui sa îi creasca contractul”, a spus Peseiro.

Fostul antrenor al lui Panathinaikos si-a expus impresiile dupa primele saptamâni petrecute la Rapid. „Sunt multumit deoarece în acest moment îmi cunosc mai bine jucatorii. Am lucrat mult la capitolele fizic, psihic, tactic, am trimis pe teren si jucatori tineri, astfel ca sunt încrezator în privinta sezonului viitor”, a afirmat tehnicianul portughez.

Peseiro a vorbit si despre amicalul de sâmbata cu Olympique Lyon, în care giulestenii îsi vor prezenta lotul. „Partida cu Lyon e un test bun si vrem sa progresam de la meci la meci, pentru ca la începutul campionatului sa fim în forma maxima”, a încheiat Peseiro.


Intră acum și în grupul de