Spitalul Judetean face economii pe anumite domenii, pentru a putea acorda sporurile si majorarile salariale


Intră acum și în grupul de

Desi are un buget subdimensionat fata de necesar, Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cauta modalitati pentru a multumi si salariatii prin acordarea sporurilor si a majorarilor salariale prevazute de lege. „Se fac eforturi pentru ca spitalul, cu fondurile putine pe care le are, sa plateasca drepturile salariatilor”, a declarat purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan. „Conducerea spitalului a decis realizarea unui audit intern cu 4 teme: consumul de medicamente si materiale sanitare în sectiile spitalului, prescrierea de analize medicale, gestionarea deseurilor periculoase si transportul cu ambulanta. De pe aceste domenii se pot face economii care pot permite acordarea sporurilor si majorarilor salariale prevazute de lege”, a declarat dr. Bradatan, precizând ca pentru acordarea acestora este necesara o suma de aproximativ 6-7 miliarde de lei vechi lunar. Acesta a mentionat ca în urma auditului intern realizat cu sprijinul fostului director al CAS Suceava, Mihai Creteanu (acum sef al sectiei de Cardiologie în Spitalul Judetean), s-a constatat ca, cel putin „pe hârtie”, aceasta economie se poate realiza.

„Speram ca de la 1 septembrie sa acordam tuturor drepturile salariale, iar daca vor exista rectificari bugetare o vom face chiar mai devreme”, a afirmat purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean.

Acesta a explicat ca majorarile salariale se dau pe baza unor evaluari pe anul precedent si se acorda din luna septembrie, iar acordarea sporurilor se poate face pâna la sfârsitul anului, cu posibilitatea de a se atribui retroactiv de la 1 aprilie când au intrat în vigoare. 


Intră acum și în grupul de