Cod galben de ploi abundente în județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri după amiaza, un cod galben de ploi abundente care include județul Suceava.

Avertizarea meteo este valabilă de vineri, la ora 15, până sâmbătă, 23 septembrie, la ora 10.

Meteorologii arată că vor cădea cantități de apă însemnate.

ANM notează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna și în zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

 De menționat că meteorologii arată că în zilele de vineri și sâmbătă vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45…55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h.
loading...