Polițiștii suceveni au aplicat peste 370 de sancțiuni de „Ziua Europeană fără persoane decedate prin accidente rutiere”


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat joi, 21 septembrie, de „Ziua Europeană fără persoane decedate prin accidente rutiere”, peste 370 de sancțiuni, au reținut 24 de permise de conducere şi au retras 18 certificate de înmatriculare.

„Având în vedere Proiectul  Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL) prin care ziua de 21.09.2017 a fost declarată Ziua Europeană fără persoane decedate prin accidente rutiere, pe raza județului Suceava, polițiștii rutieri și cei de ordine publică cu sarcini pe linie rutieră au organizat și desfășurat acțiuni în sistem integrat pe toate categoriile de drum cu risc crescut de accidente rutiere”, a precizat IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au reamintit şoferilor să conducă prudent, respectând viteza legală şi celelalte reguli de circulaţie, să sporească vigilenţa în preajma pietonilor, copiilor, bicicliştilor, persoanelor în vârstă, dar şi să poarte centura de siguranţă.

„În urma acţiunii s-a constatat că obiectivul prioritar a fost realizat, la data de 21 septembrie 2017, pe raza județului Suceava nefiind înregistrate accidente rutiere grave, soldate cu decesul unor persoane”, a menționat Poliția Suceava.

În cadrul acțiunii de control polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind aplicate 377 de sancțiuni contravenționale pe linie rutieră, din care 141 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 65 pentru lipsa portului centurii de siguranță, 8 pentru nerespectarea regulilor de depășire și 163 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost sancționați contravențional 11 bicicliști, mopediști și conducători de atelaje hipo, au  fost  reținute 24 de permise de conducere şi au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

 


Intră acum și în grupul de