68 suplinitori necalificaţi predau în acest an şcolar în unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, cei mai mulţi fiind în învăţământul primar şi preşcolar


Intră acum și în grupul de

În învăţământul sucevean sunt 68 de suplinitori necalificaţi  în anul şcolar 2017-2018, iar 98 la sută dintre aceştia au studii universitare de licență diferite față de specialitatea postului ocupat, majoritatea fiind în curs de calificare.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că în acest an şcolar din totalul celor 7886 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar sucevean, 68, reprezentând 0,86 la sută,  au studii necorespunzătoare postului.

El a spus că 60 dintre suplinitorii necalificaţi predau la învățământul primar și preșcolar, majoritatea fiind în curs de calificare şi sunt înscrişi la Facultatea de Științe ale Educației Suceava, iar 70 la sută sunt deja în ultimul an de studiu.

Anuţei a precizat că alţi opt suplinitori predau în învățământul gimnazial cu completare de catedră sau cu ore în aceeași arie curriculară, exemplificând cu o situaţie în care un profesor cu specializarea inginerie electrică a dat testare la disciplina matematică și a obținut nota 10.

“Prin urmare, din totalul suplinitorilor necalificați, 98 la sută au studii universitare de licență diferite față de specialitatea postului ocupat, majoritatea fiind în curs de calificare”, a mai spus Anuţei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de