Lemn în valoare de peste 42.000 lei, confiscat de polițiștii suceveni în urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi sprijiniți de lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au organizat, în perioada 18 – 24 septembrie a.c., o acțiune pe raza județului privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

 

Potrivit IPJ Suceava au fost executate 91 de controale la unități economice și în fondul forestier şi au fost verificate 384 mijloace de transport.

„Au fost constatate 26 de infracțiuni, din care 4 la Legea nr. 46/2008 și 22 de altă natură, infractiuni asociate domeniului silvic. Au fost aplicate 287 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 92.325 lei”, a arătat sursa citată.

Poliția Suceava a precizat că în cadrul acţiunii au fost confiscaţi/indisponibilizati 135,716 m.c. material lemnos în valoare de 42.881 lei.

loading...