CJ isi indreapta atentia spre depozitele de deseuri menajere


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judetean Suceava se afla în faza de identificare a unei firme serioase care sa doreasca sa investeasca în constructia unei uzine de prelucrare a deseurilor menajere. Vicepresedintele PD-L al CJ Suceava, Daniel Cadariu, a anuntat ca intentia executivului judetean este sa gaseasca un investitor dispus sa aloce fonduri pentru constructia unei astfel de uzine, care ar urma sa functioneze în apropierea viitoarei gropi de gunoi care se va construi în vecinatatea municipiului resedinta de judet.  „Ideea pe care marsam este sa începem o investitie privata care în final sa înlocuiasca gropile deschise cu uzine de prelucrare a deseurilor menajere pentru producere de curent electric si agent termic.  

Este posibil ca aceasta investitie sa se realizeze la Moara, în conditiile în care acolo este disponibila o suprafata de 20 de hectare pentru constructia gropii de gunoi”, a precizat vicepresedintele CJ. Acesta a spus ca deja exista oferte din partea mai multor firme pentru realizarea unei astfel de investitii. Dan Cadariu a mai spus ca în situatia în care s-ar realiza o astfel de uzina, tot gunoiul menajer din judet ar urma sa fie prelucrat aici, iar gropile de gunoi de la Moara si Pojorâta ar urma sa devina depozite intermediare, alaturi de celelalte cinci depozite de acest fel care ar urma sa se construiasca din fonduri europene.  

Vicepresedintele CJ a adaugat în final ca a purtat o serie de discutii cu conducerea Ministerului Mediului unde s-au dat asigurari ca judetul Suceava va primi o suma de aproximativ 45 de milioane de euro pentru rezolvarea problemei deseurilor. Potrivit proiectului discutat la minister, 10 milioane de euro ar trebui folosite pentru închiderea celor sapte gropi de gunoi existente în judet, iar diferenta de bani pentru constructia a doua gropi ecologice, a cinci statii de depozitare intermediare si realizarea sistemului de transport si de colectare a deseurilor.

Reamintim ca municipiul Suceava trebuie sa închida depozitul de deseuri aflat în lunca râului Suceava începând cu data de 1 ianuarie 2009, timpul ramas pâna la rezolvarea situatiei fiind foarte scurt. 


Intră acum și în grupul de