Rapidul a invins campioana Frantei, scor 2-1


Intră acum și în grupul de

Principala curiozitate a meciului cu Olympique Lyon, strainii nou-veniti, a fost rezolvata în mod fericit. Spadacio si, mai ales, Julio Cesar au aratat ca stiu sa desfaca o aparare si ca Giulestiului îi e permis sa viseze.
Linia latina de mijlocasi ofensivi imaginata de Peseiro, Julio Cesar – Spadacio – Cesinha, se pliaza perfect pe temperamentul din Giulesti. Pase din prima, solutii ingenioase, miscare continua si multe efecte speciale care au totusi si o eficienta de invidiat. Cei trei vor orchestra atacurile Rapidului în noua stagiune si, prin prestatia de aseara, promit multe goluri. Un pic imobil în fata lor, Boya rezolva totusi satisfacator problema atacantului împins, dovada cele doua goluri de aseara.

Capitanul respira greu pe dreapta

Lucruri de criticat apar daca privim spre poarta aparata aseara de Andrade. Partea dreapta a apararii sufera. Maftei, reprofilat fundas de banda, pare pierdut, adversarul sau direct, Mounier, rezolvând frecvent cu centrare sau cu incursiuni taioase sarjele oaspetilor. Apoi, Ricardo a fost, în mod evident, vulnerabil la mingile de angajament si la combinatiile în viteza. Portughezul se întoarce cu multa greutate si, fiind fundasul central dreapta, completeaza nedorit subrezimea lui Maftei în acea zona.

Lazar si Herea, pe aici nu se trece

În fine, Lazar si Herea, liantul dintre cele doua faze, îsi fac foarte bine treaba de închizatori. Acopera mijlocul, atacând si facând marcaj cu o sincronizare germana. Rapid si-a expus raspicat argumentele. Acum trebuie sa si le puna în valoare si când vin jocurile cu miza, pâna la care mai e doar o saptamâna.


Intră acum și în grupul de