Cu dispozitiv pentru socuri electrice… la Zilele Falticeniului


Intră acum și în grupul de

În timpul desfasurarii unui spectacol din cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Falticeniului, sâmbata, la ora 21:30, membrii unei patrule de jandarmi au observat, în apropierea scenei amplasate în centrul municipiului, o persoana care agita deasupra capului un obiect ce producea un zgomot puternic si efecte luminoase specifice socurilor electrice, fapt ce îi agita pe spectatorii din jur care încercau sa se îndeparteze de cel care folosea aparatul respectiv.

Imediat, la fata locului au ajuns jandarmii, care au constatat ca cel care „se distra” era V. Catalin, în vârsta de 27 ani, din municipiul Falticeni. Jandarmii au gasit asupra barbatului un dispozitiv pentru socuri electrice, despre care  a declarat ca l-a achizitionat dintr-un complex comercial din Bucuresti, contra sumei de 70 lei. „În timpul spectacolului, observând ca unii spectatori aprind brichetele si le misca deasupra capului, V. Catalin a improvizat, si a folosit aparatul pentru a fi în ton cu acestia, actiunea sa constituind un real pericol pentru persoanele din jur. Persoanei în cauza i-au fost întocmite actele premergatoare pentru portul si folosirea dispozitivului pentru socuri electrice, iar dosarul urmeaza sa fie înaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Falticeni în vederea continuarii cercetarilor”, precizeaza purtatorul de cuvânt al IJJ Suceava, capitan Bogdan Cornaci.

Acesta reaminteste cetatenilor faptul ca, în unele împrejurari, portul sau folosirea unor obiecte intra sub incidenta legii penale, si da ca exemplu legea 61/1991 (republicata), care prevede ca infractiune „portul, fara drept, în locurile si împrejurarile în care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, împungere sau lovire, precum si folosirea în asemenea locuri sau împrejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice”. De asemenea, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, sanctiunea prevazuta de lege este  închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, mai precizeaza capitanul Cornaci. 


Intră acum și în grupul de