Trei firme amendate pentru pestii morti din raul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deoarece s-a înregistrat o „sensibilitate” a râului Suceava, în aval de municipiul resedinta de judet, zilele trecute au fost vazuti plutind pe apa mai muti pesti morti. „Pe deoparte, aceasta situatie este normala datorita caldurii ce duce la dezechilibre ale mediului acvatic. Totusi, punctual luat, în situatia zonei Suceava faptul ca acest dezechilibru este mereu în aval de municipiu ne indica clar si o înrautatire a calitatii apei datorita factorilor antropici rezultati din apa industriala revarsata în râu, apa menajera si depozitul de deseuri menajere de pe malul apei. Aceste surse adiacente au condus zilele trecute la mortalitati de peste în aval de municipiul Suceava si, din fericire, poluarea nu a fost de mare amploare”, a declarat Constantin Harasim, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, precizând ca a fost verificata activitatea celor care se presupunea ca sunt vinovati, controlul adeverind ca nu s-au înselat.

Astfel, la AMBRO SA Suceava s-au constatat depasiri cu 10-15% de încarcaturi organice în apa evacuata în rau, fapt pentru care unitatea a fost amendata cu 30.000 lei.

La ACET Suceava, angajatii Sistemului de Gospodarire a Apei care au facut echipa cu comisarii de mediu, au constatat ca evacuarea apei uzate în cursul de apa se facea fara respectarea autorizatiei de gospodarire a apei, aplicând o amenda de 35.000 lei. Mai exact, ACET trebuia sa suplimenteze apa reziduala si cu apa din barajul Mihoveni, pentru a diminua concentratia de materii organice.

Test Prima Suceava, administratorul gropii de gunoi a municipiului Suceava a fost sanctionata  cu „avertisment”, deoarece aici situatia era ceva mai buna. „S-a reusit stingerea completa a incendiilor, dar daca se vor reaprinde, îi vom sanctiona din nou. Un lucru bun constatat acolo a fost si realizarea de drumuri tehnologice de acces”, a încheiat comisarul-sef Harasim. 


Intră acum și în grupul de