Acasă Actualitate Motociclism. Rossi s-a impus in MP al Statelor Unite

Motociclism. Rossi s-a impus in MP al Statelor Unite


Intră acum și în grupul de

Valentino Rossi a câstigat Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii la motociclism, la clasa 500 cc. Pilotul italian l-a impus într-o disputa directa pe marele sau rival, australianul Casey Stoner, si a revenit astfel la sefia clasei regina a motociclismului viteza.
Momentul decisiv al cursei s-a petrecut cu opt ture înainte de finish, când Stoner, lider în acel moment, a iesit de pe pista si a cazut. Desi a revenit în cursa, australianul nu a mai reusit sa-l prinda pe Rossi, dar a obtinut pozitia a doua pe podium, fiind urmat de conationalul sau de la Suzuki, Chris Vermeulen.
Dupa primul succes din cariera pe pista americana, Valentino Rossi mai are si alte motive de bucurie.

Este lider în clasamentul mondial al pilotilor, cu 212 puncte, pozitia a doua fiind ocupata de Casey Stoner, cu 187 de puncte, iar pe locul trei spaniolul Dani Pedrosa (Honda), cu 171 puncte. Pedrosa nu a participat la cursa de duminica deoarece avea probleme la mâna în urma cazaturii de la Marele Premiu al Germaniei.
Cursa de pe circuitul de la Laguna Seca a fost cea de-a patra câstigata de pilotul Italian de la Yamaha în acest an, dupa titlurile din China, Franta si Italia.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version