Modernizarea de drumuri, reabilitare și construire locuințe sociale în Ițcani, Burdujeni Sat, Lanişte şi Aleea Dumbrăvii, cu șanse mici de finanțare după ce Guvernul a redus la jumătate termenul pentru depunerea strategiei de dezvoltare locală. Primarul Ion Lungu cere să se revină la termenul de șase luni


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că proiectele pe care intenționa să le depună pentru  modernizare de drumuri, reabilitare și construire locuințe sociale în Ițcani, Burdujeni Sat, Lanişte şi Aleea Dumbrăvii, riscă să nu poată fi finanțate din cauză că Guvernul a redus la jumătate termenul pentru depunerea strategiei de dezvoltare locală.

Lungu a spus că Grupul de Acțiune Local Urban Suceava a primit o finanțare pentru ca în șase luni să realizeze strategia de dezvoltare locală, dar că termenul de finalizare a fost redus la jumătate, astfel că această strategie ar urma să fie depusă până în 13 noiembrie.

„E aproape imposibil”, a declarat primarul care a menționat că partenerii municipalității în proiect au renunțat pentru că nu reușesc să se încadreze.

El a spus că cere Guvernului să revină la termenul de șase luni pentru că sunt anumite proceduri care trebuie realizate, iar acestea nu se pot efectua în trei luni.

Primarul a precizat că inclusiv prin Asociația Municipiilor din România vor fi făcute demersuri pentru a se reveni la termenele stabilite inițial.

„Din păcate, Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului”, a declarat Lungu.

El a arătat că în acest fel municipiul Suceava nu va mai putea depune proiecte pe programul prin care se puteau atrage 7 milioane de euro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat în cursul zilei de vineri, 11 august a.c., la Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanțare pentru pregătirea înființării Grupului de Acțiune Local (GAL) Urban Suceava, prin care municipalitatea va putea accesa suma de 7.000.000 euro prin care se dorește promovarea de proiecte pentru modernizare drumuri, reabilitare și construire locuințe sociale în Ițcani, Burdujeni Sat, Lanişte şi Aleea Dumbrăvii.

Primăria Suceava a câștigat o finanțare nerambursabilă de 49.858 de euro prin POCU, prin care să fie  realizată o strategie de dezvoltare locală pentru a se accesa cele 7 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de